Malta skipper skræk byen

Det maltesiske køkken

I dette kapitel får du et indsigt i nogle af de stops jeg som lokal er hel vild med. Der er flere forskellige restauranter med i listen, så der er lidt til enhver smag!

Maltas lokale retter

Maltas køkken meget præget af gryderetter og fisk. Det er en god blanding af det italienske, arabiske og afrikanske kulinariske køkken. 

Hvis du er til et hurtig lille snack, såsom en pastizzi, er der flere forskellige muligheder for at købe dem. Det er ikke særlig svært at se hvor de ligger, da det er en lille butik på stueetagen, med en varmedisk ud til gaden.

Her har du mulighed for at købe pastizzi med ricotta eller grønne ærte smag. Hvis du er lidt mere sulten end en lille butterdejssnack, så kan du også vælge en qassatat.

Qassatat er også en maltesisk snack, som er større og mere bastant, da den er lavet med en dej. Fyldet i dem er det samme som til en pastizzi de fleste steder, så med en ricotta eller grønneærte fyld. 

Er du til en maltesisk ret, som kaningryderetten, så kan du prøve hos Charlie’s Inn eller Ta’ Kris i Sliema, SUIGA Snack Bar eller Burmarrad FC Snack Bar i Burgmarrad, Il-Barri Restaurant i Mgarr, eller Point De Vue i Rabat.

Nationalret

Maltas nationalret er en kaningryde med hvidløg og vin, som serveres med pommes fritter. Den maltesiske nationalret for den lokale malteser er dog en pastizzi, som er en lækker snack, der består af butterdej fyldt med ost eller ærter.

Maltesere elsker at spise pastizzi til morgenmad eller som en hurtig snack i løbet af dagen. Derudover er fisk og skaldyr også en vigtig del af den maltesiske kost på grund af Maltas maritime beliggenhed.

Friskfanget fisk som havaborre og rødspætte er populære valg på lokale restauranter.

Anbefalinger til restauranter og spisesteder

Når jeg tager ud og spiser, så tager jeg som regel til noget der er tæt på hvor jeg bor, som er i Valletta. Derfor er mange af mine foreslag i hovedstaden, men så ved du at de er gode!

Her får du en stor liste med adskillige restauranter og nogle få barer. Der er lidt til enhver smag!

NAAR Restobar

Hvis jeg skulle ud af hovedstaden, så er jeg også glad for Balluta Bay området, hvor NAAR Restobar er godt. Hvis du er til en sjov start på din weekend, så skal du prøve deres bottomless brunch. Her kan du vælge en brunch tallerken (full English, full vegan breakfast, eller en bagel med diverse toppings) som er efterfulgt af to fluffy amerikanske pandekager. Inklusiv i prisen kan du drikke lige så meget du kan fra 7 valgmuligheder. (Det er også nogle ret stærke drinks de laver, så sørg for at der er ikke for langt hjem!)

Med i denne e-bog, får du også rabat til denne restaurant, så husk at vise dem din rabatkode når du skal betale.

Adresse: 1 Triq Censu Tabone, St. Julian’s

Mr. Vindalu

Oplev en kulinarisk rejse gennem Indien på Mr. Vindalu, hvor du kan nyde autentiske indiske retter som saftig chicken tikka masala og krydrede vindaloo. De serverer store portioner og er meget allergivenlige. Stemningen er levende med farverige vægge, en lækker duft fra køkkenet, og fantastisk udsigt over marinaen hen over til Valletta. For at komme dertil skal du op af en lille bakke, så det føles som om du sidder på første sal.

Adresse: 1 Triq l-Abate Rigord, Ta’ Xbiex

Peppino’s

Peppino’s, en maltesisk perle, byder på lækre fiskeretter og traditionelle pastaretter. Restauranten, grundlagt i 1936, oser af historie med autentisk indretning og serverer smagsfulde retter. Restauranten er et gammelt hus, så du kan selv vælge hvilke af deres tre etager du vil spise fra. Øverst sidder du under et halvtag med det fantastiske udsigt over Spinola Bay. Når du kommer ind er der på venstre væg flere indrammet billeder af forskellige kendte såsom Bon Jovi, Brad Pitt, m.m..

Adresse: 65 St George’s Road, St Julian’s, Malta

Casa Sotto Valletta Pizzeria Pinsa Romana

I en charmerende bygning dybt forankret i Vallettas historie, kan du nyde Pinsa Romana – en let og luftig pizza. Stemningen er hyggelig med murstensvægge og levende lys, hvilket gør det til det perfekte sted at slappe af med venner og familie. Restauranten er kendt for at have noget af det bedste pizza, og er derfor anbefalet at du bestiller bord.

Adresse:  32, triq, Archbishop St, Valletta, Malta

The Rooftop Restaurant & Lounge Valletta

På The Embassy Valletta Hotel’s tagterrasse kan du nyde en fantastisk udsigt over Valletta, mens du forkæler dig selv med gourmetretter. Restauranten ligger på 7. sal, så du får en uforstyrret udsigt over Valletta og Sliemas promenade. Stemningen er elegant, maden er fantastisk og deres cocktails er stærke. Det er et godt sted til at stoppe forbi og få en drink eller snack når du er i Valletta for at kommer op over bygningerne og få en anden kig på landet.

Adresse: The Embassy Valletta Hotel, 173 Strait St, Valletta VLT 1432, Malta

eeetwell

For en sund og lækker oplevelse er eeetwell det ideelle valg med et menukort fyldt med friske salater og smoothies. Det er en sund fastfood mulighed, hvis du er til noget hurtigt og sundt. Denne er en kæde man kan finde rundt omkring på Malta og Gozo. Der er ingen eetwell på det vestlige del af Malta.

Adresse: https://www.eeetwell.com/locations

Dr. Juice

Dr. Juice er meget som eetwell, da de tilbyder hurtig og sund mad. De har varme og kolde sandwich, salater, søde sager og juices og smoothies. Jeg er personlig meget mere glad for deres friskpressede juice end deres sandwich. En personlig favorit er deres “Flu Fighter”, som har gulerod, appelsin, ingefær og æble.

En god ekstra om denne, er at du kan bruge din rabatkode her! Der er flere lokationer, som du kan finde på nedenstående side.

Adresse: https://drjuice.com.mt/locations/ 

Wagyu Bar & Kitchen

Wagyu Bar & Kitchen er kendt for sine saftige wagyu-burgere og moderne indretning. Beliggende i Valletta har den udsigt til præsidentens kontor. Det er en japansk-fusion inspireret restaurant. Stemningen og indretningen er livlig, med udsøgt kvalitet af kødet og imødekommende personale.

For at komme ind skal du igennem en dør, der er pyntet op med lyse blomster, og tage enten trappen eller elevatoren op til første sal.

Adresse: Old Theatre Street, Il-Belt Valletta, Malta

Burgers.Ink

Burgers.Ink byder på kreative og velsmagende burgere i en trendy atmosfære. Beliggende i Valletta har den kun udendørs siddepladser ellers kan du købe din saftig burger til takeaway. Dette sted bliver rost meget af alle der prøver maden.

Adresse: Is-Suq tal-Belt, Valletta

Naan Bar

Med en imponerende udsigt over havnen kan du på Naan Bar nyde lækre indiske retter, herunder autentiske naanbrød. Atmosfæren er romantisk, og anmeldelser fremhæver kombinationen af panoramaudsigten og velsmagende mad.

Adresse: 60/1 Melita Street Corner of, Old Bakery St, Valletta

Museum Cafe

Museum Café er en hyggelig lokal maltesisk café som serverer populære traditionelle retter. Den er meget populær til frokost, hvor du kan få en stor ftira med forskellige indmad. En ftira er et brød som har en hård skorpe, men er luftig og blød indvendigt. Det er en lækker sandwich, men du kan desværre godt få skåret dig i ganen, da skorpen på brødet er så hårdt.

Caféen ligger i en renoveret bygning fra 1600-talet, som du kan tydeligt se når du træder ind ad døren.

Adresse: Melita St, Valletta, Malta

Grano

Hvis du er mere end bare lidt lækkersulten, så er Grano det perfekte valg. Du kan bestille en sandwich hos dem og sidde udenfor, hvor du så får udsigt direkte ned til en kirke, før du kan se længere ud til Grand Harbour. Hvis der ikke er pladser udenfor, kan du selvfølgelig også bestille din sandwich som takeaway og spise din mad nede ad trapperne med udsigt hen over Grand Harbour.

Adresse: 26, Triq Santa Lucia Valletta

Sunday In Scotland

Længere nede af trapperne fra Grano finder du denne perle café. Sunday in Scotland er en charmerende café der byder på delikate kager, småkager, og chokolader. Du kan nyde en frisk kop kaffe, the, eller en dejlig tyk varm chokolade. Deres varme chokolader er ikke som de varme kakaoer vi kender til i Danmark, de er lavet på rigtig chokolade, og ikke pulver, så de er lidt bitre. Der er dog sukker på bordene, hvis du kunne tænke dig at lave den lidt sødere.

Adresse: 173 Triq Santa Lucia, Valletta

33 Steps

På samme strejke trapper som de to sidste caféer, ligger 33 Steps. Denne cocktailbar byder på både klassiske og egne specielle cocktails. Der er både siddepladser indenfor og udenfor med god servering og dejlig stemning. Hvis du ikke er til alkohol, har de også nogle gode små hapsere.

Adresse: 185 St. Lucia’s Street, Il-Belt Valletta

Is-Suq Tal-Belt – Valletta Food Market

Midt i Vallettas pulserende market, Is-Suq Tal-Belt, hvor du kan enten spise hos en af de adskillige restauranter eller træde ned i kælderen og købe ind. Her kan du nyde restauranter udenfor på deres terrasse, op på øverst sal, eller fra deres food court indenfor. Der er 18 forskellige restauranter, du kan vælge imellem, så der er til enhver smag, om det er noget sødt, sundt, saltet eller andet. Stemningen er livlig, og besøgende kan opleve mangfoldigheden af maltesisk gastronomi.

Adresse: Triq il-Merkanti Valletta

59 Republic

Med en moderne og stilfuld indretning tilbyder 59 Republic en menu med internationale retter og innovative cocktails. Stemningen er sofistikeret, og stedet er kendt for sin kombination af god mad og luksuriøs atmosfære. Her kan du få lækre bøffer med flot udsigt til St Georges plads.

Adresse: St Georges Square Valletta

Caffe Cordina

Caffe Cordina, en institution i Valletta siden 1837, serverer klassiske maltesiske desserter og kaffe i en historisk setting. Stemningen er charmerende, og gæsterne kan nyde en kulinarisk rejse tilbage i tiden. Denne café ville jeg stærkt anbefale, simpelthen for at se indretningen. Loftet er fyldt med malerier med en flot hængende chandelier.

Adresse: 244 Republic, Il-Belt Valletta

Elephant Shoe

Med sin kunstneriske indretning og kreative menu er Elephant shoe et populært sted for dem, der søger en unik spiseoplevelse. Virkelig hyggelig café som er ejet af et maltesisk homoseksuelle par. Her kan du få en dejlig brunch før du går videre til The Upper Barracks og nyder udsigten hen over Grand Harbour.

Adresse: Dar l-Emigrant Castille Place Valletta

Café Society

Også i Vallettas hjerte nede ad nogle af dens aflange trapper ligger Café Society. Denne lille cocktailbar er charmerende, frisk, hip, og hyggelig. De serverer klassiske cocktails med en twist, som du kan nyde udenfor på nogle puder, de har arrangeret på trapperne. Hvis du kommer i løbet af dagen, kan du nyde udsigten ud til vandet og ane Grand Harbour. De serverer ikke mad her.

Adresse: 13 Triq San Gwann, Il-Belt Valletta

Hov, du har ikke adgang

Køb adgang til Malta guiden med rabatter på museer, restauranter, m.m.
3 måneders fuld adgang.