Dykning på Malta

Dykning på Malta

Er du en lidt sporty type? Så kan du læse mere here om hvilke muligheder du har på Malta.

Hov, du har ikke adgang

Køb adgang til Malta guiden med rabatter på museer, restauranter, m.m.
3 måneders fuld adgang.

De maltesiske øer har et rigt og varieret undersøisk liv, med alt fra koralrev og fisk til vrag og grotter.

Dykning på Malta er populært for både erfarne og uerfarne dykkere. Øerne har dykningsmuligheder for alle niveauer, fra begynderdyk til teknisk dykning.

Dykningsforholdene på Malta er generelt gode. Vandtemperaturen er varmest om sommeren, hvor den kan nå op på 28 grader Celsius.

Om vinteren kan vandtemperaturen komme ned til 14 grader Celsius, hvor vandet også kan være meget voldsomt grundet vejret. Det anbefales derfor at dykke fra marts til oktober, for at undgå uvejret.

Synsvidden er generelt god, og kan være op til 100 meter. Vinden kan dog være stærk nogle gange, hvilket kan påvirke synsvidden.

Dykningsmuligheder på Malta er mange og varierede. Det er muligt at dykke fra land, fra båd eller på en liveaboard.

Der er mange dykkercentre på Malta, der tilbyder kurser og guidede dyk. Det er også muligt at leje udstyr hos dykkercentrene.

Vandlevet på Malta er mangfoldigt. Her findes en lang række forskellige fisk, herunder farverige koralrevsfisk, store rokker, havskildpadder og delfiner. Der er også mulighed for at se større havdyr som hvalhajer og tun.

Vragdykning er populært på Malta. Øerne har et stort antal vrag at udforske, herunder både militære og civile vrag. Vrag er de skibs rester som ikke er i brug længere.

Dykning for begyndere

Anchor Bay

Anchor Bay på øen Gozo er et godt sted at starte for begyndere. Her er der et lavt vandområde med et rigt koralrevsliv. Dybet varierer fra 2 til 12 meter, og der er god mulighed for at se farverige koralrevsfisk, blæksprutter og andre små fisk.

Ghar Lapsi

Ghar Lapsi på hovedøen Malta er en anden god mulighed for begyndere. Her er der et vrag af et fragtskib, der er velegnet til udforskning. Vraget ligger på et dybde på 15-20 meter, og det er muligt at svømme ind i vraget og udforske dets indre.

For erfarne dykkere

The Um el Faroud

The Um el Faroud er et stort fransk fragtskib, der sank i 1962. Vraget ligger på et dybde på 30 meter, og der er god mulighed for at se hajer og andre store fisk.

The HMS Maori

The HMS Maori er et britisk krigsskib, der sank i 1942. Vraget ligger på et dybde på 60 meter, og det er en udfordrende dykning for erfarne dykkere. Vraget er fyldt med historiske genstande, herunder kanoner, ammunition og våben.

The Inland Sea

The Inland Sea er en stor grotte på øen Gozo. Grotten er fyldt med koralrev og fisk, og der er mulighed for at svømme i en smuk lagune. Grotten er dybtliggende, og der er god mulighed for at se større fisk og hajer.

For grottedykkere

Grotter er en anden populær dykkerattraktion på Malta. Øerne har en række grotter, der er velegnet til dykning. Nogle af de mest populære grotter er:

The Blue Grotto

The Blue Grotto er en ikonisk grotte på øen Gozo. Grotten er kendt for sit blå lys, der skabes af solens stråler. Grotten er lavtliggende, og den er kun mulig at besøge ved lavvande.

The Chimneys

The Chimneys er en række grotter på øen Malta. Grotterne er fyldt med koralrev og fisk, og der er mulighed for at svømme i en smuk lagune. Grotten er lavtliggende, og det er kun muligt at besøge ved lavvande.

Nogle andre lokationer som også er meget kendte for at have gode dykkerlokationer er:

Comino

Comino er en lille ø mellem Malta og Gozo. Øen er kendt for sine smukke strande og krystalklare vand. Comino er et populært sted for snorkling og dykning, og der er mange forskellige dykkersteder at vælge imellem.

St. Paul’s Bay

St. Paul’s Bay på øen Malta er et populært sted for dykning og snorkling. Bayen er hjemsted for et rigt koralrevsliv, og der er også mulighed for at se hajer og andre store fisk.

Mellieħa Bay

Mellieħa Bay på øen Malta er et populært sted for dykning og snorkling. Bayen er hjemsted for et rigt koralrevsliv, og der er også mulighed for at se hvalhajer og delfiner.

Fridykning

Er du mere til fridykning? Så er Malta også et godt sted til denne aktivitet. Personligt ville jeg anbefale Jesper Stechmann, en af verdens bedste fridykkere, og han er også dansk!

Han giver både kurser i fridykning og meditation og ro, samt tager også folk ud og fridykker. Han er bosat på Gozo, så det er dér du kan fange ham.

Hjemmeside: https://www.innerdive.dk/

Uanset dit dykkerniveau eller dine interesser, er der et sted for dig at dykke på Malta. Øerne tilbyder et rigt og varieret undersøisk liv, og der er dykningsmuligheder for alle.

Hvis du ikke har et dykkercertifikat, så kan du også nyde at snorkle langs Maltas kyst. Ved hvert svømning spot på øerne er der rig mulighed for at tage din snorkel maske på og se ned i vandet. Du kan købe en snorkling maske på adskillige butikker tæt på vandet. 

Hov, du har ikke adgang

Køb adgang til Malta guiden med rabatter på museer, restauranter, m.m.
3 måneders fuld adgang.