Før rejsen til Malta

Forberedelse af din rejse til Malta: Nyttige tips og informationer før afrejsen

Før du begiver dig ud på din rejse til Malta, er det af afgørende betydning at forberede dig ordentligt.

Der er flere faktorer, du bør overveje, for at sikre en problemfri og behagelig oplevelse. Her er nogle vigtige aspekter, du bør være opmærksom på.

Hov, du har ikke adgang

Køb adgang til Malta guiden med rabatter på museer, restauranter, m.m.
3 måneders fuld adgang.

Indrejsetilladelse

Med et dansk pas har du som EU borger til at opholde dig på Malta. Du kan opholde dig i 90 dage førend at du skal registrere dig hos de maltesiske myndigheder.

Husk at tjekke at dit pas er gyldigt i hele perioden på Malta. Hvis du i sidste øjeblik står i lufthavnen og opdager at dit pas er udløbet eller udløber undervejs på rejse, så kontakt politiet i den danske lufthavn. De kan udstede et nødpas.

Både Danmark og Malta er en del af Schengensamarbejdet, som gør det muligt for dig at rejse mellem landende uden at skulle vise pas i en paskontrol.

Det blå sygesikringskort

Medbring dit gyldige blå sygesikringskort, når du rejser til Malta. Dette kort giver dig adgang til nødvendig sundhedspleje i tilfælde af sygdom eller skade under dit ophold.

Husk at tjekke at kortet er gældende i den periode du skal opholde dig på Malta. Du kan bestille kortet gratis på borger.dk.

Privat rejseforsikring

En privat rejseforsikring kan give dig ro i sindet og beskytter dig mod uforudsete begivenheder, der kan opstå under rejsen.

Rejseforsikringer dækker eventuelle sundhedsomkostninger under dit ophold i Malta, herunder eventuelle omkostninger til hjemrejse.

Kontakt dit forsikringsselskab eller bank for at få en pris på en rejseforsikring. Europæiske rejseforsikring kan også anbefales.

Coronavirus

Der er som udgangspunkt ingen restriktioner i forhold til Coronavisus i det offentlige rum. Dog skal du bære mundbind, hvis du besøger en læge, tandlæge eller hospital.

Det danske konsulat

Det danske honorære konsulat på Malta står rådighed for at yde bistand ved behov for udstedelse af børnepas, nødpas og forlængelse af pas.

Du kan kontakte konsulatet på telefon +356 25691790 og e-mail valletta@umgate.dk. Bemærk at konsulatet kan være svært at få kontakt med.

Hvis det haster, kan du kontakte Udenrigministeriets Borgerservice hele døgnet på telefon +45 33921112 og e-mail bbb@um.dk.

Pakning og rejsegear

Forbered dig på det maltesiske klima ved at pakke let og bekvemt tøj. Da Malta har mere end 320 solskinsdage om året, er solcreme, badetøj og solbriller uundværlige.

Husk også gode vandresko, især hvis du planlægger at udforske øens naturskønne områder. Et par praktiske rejseartikler såsom en hat, en vandflaske og en rygsæk er også gode følgesvende til dine eventyr på øen.

Valuta og betaling

Den lokale valuta i Malta er euro (EUR). Mens kortbetaling er almindeligt accepteret, kan det være nyttigt at have nogle kontanter til mindre forretninger eller steder, der muligvis ikke accepterer kort.

Overvej at hæve euro hjemmefra for at undgå eventuelle valutakursomkostninger ved hæveautomater på Malta.

Telefonopkald og internet

Aktivér roaming på dit danske mobilabonnement, inden du rejser til Malta, så du undgår ekstra gebyrer for opkald og datanetværk.

Det er med de fleste mobilabonnementer gratis at roame i andre EU lande herunder Malta.

Malta har god mobil- og internetdækning og det er altid en god idé at have adgang til pålidelig kommunikation under din rejse.

Strømadaptere og elektronik

På Malta anvendes britiske stik, så sørg for at medbringe en passende adapter til dine elektroniske enheder. Ellers kan du købe en adapter i enhver kiosk eller supermarked.

Strømstyrken er den samme som i Danmark, så du behøver ikke en omformer, kun en adapter for at sikre, at dine enheder kan tilsluttes maltesiske stikkontakter.

Hov, du har ikke adgang

Køb adgang til Malta guiden med rabatter på museer, restauranter, m.m.
3 måneders fuld adgang.